Мы в соцсетях
        

Футбол на карантині по-французькі - нелегальний матч і сотні правопорушників

Головна || Суспільство


У Страсбурзі на карантині провели нелегальний матч з 400 фанатів на полі
страсбург футбол
Ще в квітні 2020 французький уряд заявив, що до вересня місяця в країні діють жорстокі карантинні обмеження, в тому числі, й заборона на масові заходи та спортивні події. Не обійшли ці "обмеження" й професійний спорт, в тому числі й футбол.
 
Що стосується французького футболу, то тут карантин теж приніс багато неприємностей і негативу - чемпіонат Ліги 1 було достроково завершено з оголошенням чемпіоном ПСЖ, що, в свою чергу, викликало ряд гучних скандалів.
Якщо ряд гравців і фанатів обмежилися просто "тирадами" в соціальних мережах, то деякі вирішили діяти "кардинально", заявивши про свою незгоду в форматі громадського спротиву.
 
24 травня, "плюнувши" на всі можливі обмеження в країні, дві невеликі футбольні команди з передмістя Страсбургу вирішили організувати поміж собою контрольний матч. Окрім гравців "Неухоф" й "Отпьєрре" прийшли на стадіон й вболівальники - за словами поліції, останніх було майже чотири сотні осіб.
Перший гол "відсвяткували" вони по-особливому, - натовпом вибігли на поле підтримати улюблених "зірок".
 
— Цей дружній матч — справжня "вірусна бомба" — заявив в ефірі один з місцевих медиків — тільки уявіть, скільки тепер потенційних захворівших може бути й куди далі вони тепер понесуть всю ту "заразу", яку могли отримати на матчі в натовпі, тим паче, що Страсбург є одним із "лідерів" по кількості хворих на COVID-19 не тільки у Франції, але й світі (серед міст).
 
Місцева влада вирішила в усьому "розібратися", створивши "спеціальну комісію". Але стикнулися з тим, що ані клуби-винуватці, ані присутні на нелегальному матчі вболівальники не виявили бажання хоч якось прокоментувати ситуацію.
 
Кореспондент - Андрій Згодін
*фото - Alarabi Media
 
Поделиться с друзьями

 
Почитать другие новости
To Top